logo

Organic food is very popular. It is also expensive...

Read the passage carefully.

1. Organic food is very popular. It is also expensive. Some organic food costs twice as much as nonorganic food. New parents and pet owners pay up to 200% more for organic food. Some people think organic food is a waste of money.


2. There is one main difference between organic and non-organic food. Organic farms do not use agricultural chemicals such as pesticides. In many countries, organic foods have special labels. These guarantee that the products are natural.


3. Some people think organic means locally grown. Originally this was true. Over time, organic farming became more difficult. The demand for organic food grew larger than the supply. Small companies had to sell out to large companies. There were not enough organic ingredients such as grain and cattle. This made it difficult for many organic companies to stay in business. Today, many large companies have an organic line of products.


4. Is organic food more nutritious? This is part of the debate. A large number of farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals cause health problems such as cancer or allergies. Many health professionals disagree. Few studies prove that organic foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria such as E.coli and salmonella. These can come into contact with organic and non-organic food. Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important, too.


5. Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth extra money? This is a matter of opinion. Whether it is healthier or not may require more research. However, organic consumers argue it is better to be safe than sorry.

Choose an option (A, B, C or D) that best answer each question.


1. What is the passage mainly about?

A. Comparison of organic food and non-organic food.

B. Nutritious values of organic food.

C. General information of organic food.

D. The origin and development of organic food.

Trả lời: Chọn đáp án C

Ý chính của bài là gì?

A. So sánh thực phẩm hữu cơ và thực phẩm không hữu cơ => chỉ là chi tiết nhỏ đoạn 2

B. Giá trị dinh dưỡng của thực phẩm hữu cơ => chỉ là chi tiết nhỏ đoạn 4

C. Thông tin chung về thực phẩm hữu cơ

D. Nguồn gốc và sự phát triển của thực phẩm hữu cơ => Không đề cập đến nguồn gốc, chỉ nhắc đến các công ty sản xuất thực phẩm hữu cơ


2. In paragraph 3, what is the word Originally closest in meaning to?

A. Specially. 

B. Initially.

C. Positively. 

D. Basically.

Trả lời: Chọn đáp án B

Trong đoạn 3, từ nào gần nghĩa nhất với từ “Originally”?

A. Specially: đặc biệt 

B. Initially: ban đầu

C. Positively: tích cực 

D. Basically: cơ bản

Originally = Initially: ban đầu

Thông tin: Originally, this was true.

Dịch nghĩa: Ban đầu, điều này là đúng.


3. In paragraph 4, what does the word it refer to?

A. Organic food. 

B. Part. 

C. Debate. 

D. Number.

Trả lời: Chọn đáp án A

Trong đoạn 4, từ “it” đề cập đến cái gì?

A. Organic food: thực phẩm hữu cơ 

B. Part: bộ phận

C. Debate: sự tranh luận 

D. Number: con số

Thông tin: Is organic food more nutritious? This is part of the debate. A large number of farmers and customers believe it is.

Dich: Thực phẩm hữu cơ có nhiều chất dinh dưỡng hơn không? Đây là một phần của cuộc tranh luận. Rất nhiều nông dân và người tiêu dùng tin là nó có.


4. According to paragraph 4, what is TRUE about organic food?

A. It is widely recommended by doctors for nutrition.

B. It was proved to prevent many health problems.

C. It may cause some types of cancer or allergies.

D. It also causes worries for healthcare experts.

Trả lời: Chọn đáp án D

Theo đoạn 4, điều gì Đúng về thực phẩm hữu cơ?

A. Nó được khuyến cáo rộng rãi bởi các bác sĩ về dinh dưỡng.

B. Nó đã được chứng minh có thể ngăn nhiều vấn đề liên quan đến sức khỏe.

C. Nó có thể gây ra một số loại ung thư hoặc dị ứng.

D. Nó có thể gây ra lo lắng cho các chuyên gia chăm sóc sức khỏe.

Thông tin: “Few studies prove that organic foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria such as E.coli and salmonella. These can come into contact with organic and non-organic food. Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important, too.”

- Dịch: Có rất ít nghiên cứu cho rằng thực phẩm hữu cơ ngăn ngừa các vấn đề sức khoẻ. Các chuyên gia lo lắng về các loài kí sinh như E.Colo hay salmonella. Chúng có thể kí sinh trên cả thực phẩm hữu cơ và thực phẩm không hữu cơ.

=> Thực phẩm hữu cơ vẫn gây lo ngại cho các chuyên gia sức khoẻ bởi các loài kí sinh trùng.


5. According to paragraph 5, what can be inferred about organic consumers?

A. They are sorry about organic food’s low values.

B. They do not mind spending to protect their health.

C. They are totally safe by eating organic food.

D. They require more research on organic food.

Trả lời: Chọn đáp án B

Theo đoạn 5, có thể suy ra điều gì về người tiêu dùng thực phẩm hữu cơ?

A. Họ rất tiếc về giá trị thấp của thực phẩm hữu cơ => không có thông tin trong đoạn 5

B. Họ không ngại chi tiêu để bảo vệ sức khỏe của mình

C. Hoàn toàn an toàn khi ăn thực phẩm hữu cơ => không có thông tin trong đoạn 5

D. Họ yêu cầu nghiên cứu nhiều hơn về thực phẩm hữu cơ => không nhắc đến là ai yêu cầu

Thông tin: “Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth extra money?... However, organic consumers argue it is better to be safe than sorry.”

Dịch: Hầu hết mọi người đều đồng ý rằng thực phẩm được trồng tự nhiên ăn ngon hơn. Những người tiêu dùng thực phẩm hữu cơ thì cho rằng thà là an toàn còn hơn là phải hối tiếc.

icon-date
Xuất bản : 07/02/2023 - Cập nhật : 07/02/2023